IDA SJÖSTEDT SHOW

IDA SJÖSTEDT SHOW

Ida Sjöstedt premiärvisade couture på ATTITUDE-STHLM’s fantastiska modeafton i Stockholm Stadshus och även på ATTITUDE STHLM’s stora catwalk på mässan .

Ida Sjöstedt är en av få svenska modeskapare som erbjuder både konfektion och couture, och på tio år har hon blivit en av våra mest älskade designers – särskilt av kvinnor som vill klä sig riktigt fint. På ATTITUDE-STHLM visade hon sin första renodlade couturevisning på den stora modefesten i Stockholm Stadshus tillsammans med bland annat vår svenska couture designer Lars Wallin och den franska haute couture stjärnan Julien Fournié som flyger upp direkt från Paris för att visa exklusivt.

Det är minst sagt en utmaning att arbeta med kollektioner till butik och samtidigt skapa enskilda coutureplagg för privatkunder. De båda delarna kräver ständigt nya idéer, på helt olika sätt. Ida Sjöstedt är dock van att arbeta hårt och tycker att de två arbetssätten kompletterar varandra på ett bra sätt. – Jag älskar att arbeta med koncepten i ready to wear-kollektionerna, att få presentera en hel vision. Samtidigt ger coutureplaggen mig möjlighet att fördjupa mig i hantverket. Jag skulle inte vilja vara utan någon av dem, mode har för mig en air av magi, menar Ida. Ida valde att starta eget redan som nyutexaminerad. Det är nu tio år sedan och genom att ta små steg framåt varje år har hon kunnat växa i sin egen takt. – Jag hade tänkt jobba för andra innan jag startade eget men det var så ont om jobb i Stockholms modebransch så jag bestämde mig för att köra direkt. Det har varit extremt tufft men jag är väldigt fokuserad, berättar Ida.

Ida Sjöstedt är idag en av Sveriges mest framgångsrika designers och det finns många kvinnor som älskar hennes skapelser. På frågan vilka dessa kvinnor kan vara svarar Ida att hon helt enkelt riktar sig till alla kvinnor som vill klä sig riktigt fint. – Mina kläder tilltalar allt från indietjejer och partypinglor till ladies på Östermalm och studenter. Vi gör kläder för speciella tillfällen och jag har en dragning till allt som är dekorativt, som glitter, spetsar och blommor. Jag vill att mina kläder ska vara en fest för ögat, säger Ida. Det vackra och unika i kläderna hoppas Ida Sjöstedt också gör att ägaren uppskattar och vårdar sina plagg längre. – Slit- och slängmentaliteten och överproduktionen av kläder vi just nu ser alldeles för mycket av är en stor miljöbelastning, säger Ida. Ida arbetar alltid med en story i sina kollektioner och vill med varje visning förmedla en känsla, så att betraktaren tas med till en annan värld om än för bara några minuter. På ATTITUDE-STHLM kommer hon visa sin vårkollektion och därtill göra sin första renodlade couturevisning på ATTITUDE STHLM’s stora modeafton i Stockholms Stadshus. – Det ska bli otroligt att få visa coutureplaggen i en så fantastisk miljö som Stadshuset där de verkligen kan komma till sin rätt. Och på mässan känns det extra kul att få visa för den breda allmänheten, en publik som annars bara får chansen att se kollektionen på bild och film, detta är unikt, avslutar Ida.

Se filmen från French Channel 24 som bevakade ATTITUDE-STHLM’s modeafton i Stockholms Stadshus tillsammans med andra medier som TV4, Kanal 5, Norska NRK, Sveriges Radio P1, Dagens Nyheter, Dagens Industri och Damernas Värld.