ATTITUDE PRESSMEDDELANDE

Pressmeddelande

Franska modescenen intar ATTITUDE-STHLM

När Skandinaviens största och mest mediebevakade mötesplats för mode och skönhet ATTITUDE-STHLM på nytt slår upp portarna är det med Frankrike i fokus. Besökarna – både bransch och allmänhet – får möjlighet att ta del av modevisningar i världsklass när våra svenska designers delar catwalk med några av Frankrikes främsta modeskapare.


I november går den internationella och publika mötesplatsen ATTITUDE-STHLM av stapeln i Stockholm City. Årets upplaga kretsar kring Frankrike och på plats är bland annat haute couture-stjärnan Julien Fournié, underklädespionjären Chantal Thomass, den anrika skolan Esmod Paris och modedesigners som Gaspard Yurkievich, Antik Batik, Les Garcons m.fl. Bland svenska namn finns Lars Wallin, Mayla, Ida Sjöstedt, Maria Fors tillsammans med flertalet internationella toppstylister.

HÖJDPUNKTER:
Underklädespionjären Chantal Thomass
har designat kläder sedan 1960-talet, var den som gjorde underkläder till mode och den första att visa underkläder på catwalken. Hon är förebild och föregångare till aktörer som Victoria´s Secret och Agent Provocateur. På Attitude-Sthlm gör Thomass två visningar, en för bransch och en för allmänhet.
Läs mer på www.attitudesthlm.com och www.chantalthomass.fr

Haute couture-designern Julien Fournié
inledde sin karriär hos storheter som Christian Dior, John Galliano, Givenchy, Alexander McQueen och Jean Paul Gaultier. Idag är Julien Fournié en av få modeskapare som uppfyllt kraven för medlemskap i det prestigefyllda Chambre Syndicale de la Haute Couture. På Attitude-Sthlm gör han en Sverigeexklusiv visning på Stadshuset.
Läs mer på www.attitudesthlm.com och www.julienfournie.com

Stjärnskottet Gaspard Yurkievich är den franska designern som vill skapa lekfulla kontraster för urbana och kosmopolitiska kvinnor, och han tror stilen är helt rätt för de trendmedvetna nordborna. På Attitude-Sthlm visar han även en kollektion bara för män. Till våren väntar modeveckan i Paris och därefter expansion utomlands.
Läs mer på www.attitudesthlm.com och www.gaspardyurkievich.com

En storslagen modeafton och den officiella festen för Attitude-Sthlm hålls i Blå hallen, Stadshuset. Kvällen bjuder bland annat på parisisk haute couture med Julien Fournié, helt ny och nyskapande couture av Lars Wallin samt Ida Sjöstedts första renodlade couturevisning. Även den internationellt erkände stylisten Joe-Yves Asmar gör en avantgardevisning. Antalet biljetter är begränsade.

MER INFORMATION
Branschdag – ATTITUDE-STHLM Professional days.
Obs! Endast registrerad media, utställare, designers, detaljister osv.

För att ansöka om ackreditering, kontakta press@attitudesthlm.com

Publik mässa – ATTITUDE-STHLM Public days.

Mer information:
Läs tidningen Attitude-Sthlm. Bläddra direkt här

Presskontakt och ackreditering för Attitude-Sthlm:
E-post: press@attitudesthlm.com